Kako se proizvodi rakija Biska?

31.05.2022

Biska je domaća rakija koja se priprema na bazi komovice, imele i triju vrsta trava. Tradicionalno se priprema u Istri, a originalni je recept star oko dvije tisuće godina i potječe iz doba Kelta koji su tada obitavali na istarskom poluotoku. Taj je recept pronađen zapisan na glagoljici, te se od tada biska priprema na svoj izvorni način.

Prva faza proizvodnje biske je priprema bazne rakije - najčešće komovice. U drugoj fazi proizvodnje, u komovicu se stavlja lišće imele(biske) koje se prethodno dobro osušilo. Homogenizacija svih dodanih sastojaka traje od 40 do 60 dana, nakon čega se rakija filtrira te po potrebi lijeva u boce do 1 L.

 

Gdje možete pronaći rakiju biska?

Destilerija Krulčić od 2006. nudi destilate i likere vrhunske kvalitete. Osim biske, koju proizvode na bazi komovice i meda (ne kao većina koja umjesto meda koristi šećer), u svojoj proizvodnji imaju i teranino, crni trn te komovicu i medicu. Njihove rakije i likeri mješavina su mediteranske kulture i tradicije, a ta se bajkovita harmonija odvija upravo na brdu Jedinec po kojem destilerija Krulčić nosi svoje ime.

Duh istarske tradicije, rada i ljubavi pretvoren i upakiran u destilatima i likerima obiteljske destilerije Krulčić!

 

Klikni ovdje za web narudžbu.


Kommentare

Kommentar hinzufügen

Kommentiere

Lebensmittelbörse empfiehlt

Öko

Natürliche handgemachte Sirupe

75,00 kn/Stück

Geflügelfleisch

Öko Hähnchenfleisch

25,00 kn/kg

Öko

Öko Obst

10,00 kn/kg

Robinienhonig

Honig - Akazie

60,00 kn/kg

Geflügelfleisch

Nachfrage nach Öko Entenfleisch und Truthühnerfleisch

60,00 kn/kg

Wiesenhonig

Honig Blume

60,00 kn/kg

Öko

Haselnuss aus biologischem Anbau

65,00 kn/kg