Mesnica "Zubec"

12.06.2019

Svježa teletina i junetina

Mesnica „Zubec“ nalazi se u samom srcu Zagreba, u najvećoj, najpoznatijoj i najvažnijoj zagrebačkoj tržnici Dolac. Suradnjom s isključivo malim domaćim uzgajivćima, u svojim mesnicama uvijek nudi svježe meso. Uz raznoliku ponudu mesa, mesnih prerađevina i suhomesnaih proizvoda, najviše bi htjeli istaknuti njihovu domaću junetinu i teletinu.


Podjsećamo, junetina je meso mlađeg goveda starosti 12 do 24 mjeseca, koje teži od 380 do 450 kg. Meso je svijetlo crvene do čisto crvene boje, a masno tkivo krem bijele boje. Ova izuzeto zdrava i kvalitetna namirnica može predstavljati vrlo koristan obrok za naše zdravlje. Naime, pripremom jela s junetinom dobiva se nitritivno visoko vrijedan obrok. Dakle ,junetina je bogata brojnim nutrijentima poput: cinka, selena, vitamina B12 i E itd. Isto tako, junetina ima izvrstan mineralni sastav koji pomaže jačanju imunološkog sustava i spriječavanju oštećenja krvnih žila.

Nadalje, meso teladi se može podijeliti u dvije kategorije: meso mlade teladi starosti do 8 mjeseci i meso starije teladi starosti od 8 do 12 mjeseci. Masa teladi se kreće od 25 do 125 kg, a meso je svijetlo ružičaste do sivkasto ružičaste boje, mekano i bez masti. I teletina je namirnica koja je vrlo dobra za naše zdravlje. U usporedbi s drugim vrstama mesa ima brojne prednosti. Naime, zbog svoje niže eneretske vrijednosti i većeg udjela vsokokvalitetnih proteina uz manji udio masti, teletina se može usporediti s mesom kunića ili piletine. Zbog svog sastava lako je probavljiva. Dobar je izvor i nutrijenata važnih za zdavlje poput: cinka, bakra, selena, vitamina B, E i C. 


Uz raznoliku ponudu mesa i mesnih prerađevina, izuzetno kvalitetnu i zdravu junetinu i teletinu pronađite u ponudi kod našeg korisnika, u mesnici „Zubec“. U širokoj poudi junetine imaju: juneći but bez kosti, juneću lopaticu i juneći vrat. Također, nude i domaću mljevenu junetinu od vrata i buta. Mljevena junetina idealna je za burgere, pljeskavice i čevape te iste, marljivi zaposlenici mesnice, izrađuju po potrebi. Također u Mesnici „Zubec“ pronađite i široku ponudu teletine: teleći but, teleće šnicle, teleća rebra, teleću lopaticu i vrat.

U slučaju da su u pitanju veće količine ili konstantno uzimanje,  mesnica „Zubec“ omogućuje i dogovor oko cijene svojih proizvoda.


Ponudu njihovih proizvoda pronađite na našoj stranici: http://burzahrane.hr/company/10041

Ili posjetite njihvu starnicu za detaljnije informacije: https://mesnica-zubec.business.site/


 


Kommentare

Kommentar hinzufügen

Kommentiere

Lebensmittelbörse empfiehlt

Öko

Haselnuss aus biologischem Anbau

8,63 eur/kg

Geflügelfleisch

Öko Hähnchenfleisch

3,32 eur/kg

Öko

Öko Obst

1,33 eur/kg

Öko

Natürliche handgemachte Sirupe

9,95 eur/Stück

Robinienhonig

Honig - Akazie

7,96 eur/kg

Geflügelfleisch

Nachfrage nach Öko Entenfleisch und Truthühnerfleisch

7,96 eur/kg

Avocado

BIO Avocado

7,57 eur/kg